Selecteer een pagina

Kunst biedt geen nieuwe wegen, maar andere ogen

“We leven in een wereld vol urgente problemen: klimaatsverandering, terrorisme en armoede zijn er maar een paar van. Die gaan we niet oplossen met spierkracht. Zulke obstakels kunnen we alleen met onze hersens overwinnen – door te denken zoals kunstenaars en ons niet te gedragen als dieren. En kunstenaar zijn we allemaal. Maar daar moeten we dan wel in geloven.” Will Gompertz

Creativiteit, de sleutel tot verandering

Ik ben geen kunstenaar die dingen maakt waarvan mensen zeggen: “oh wat mooi”. Ik kan helaas niet goed tekenen of schilderen. Maar ik ben wel creatief. En is dat niet waar kunst werkelijk om gaat? Creatief bezig zijn haalt je even uit je hoofd, waardoor je intuïtiever keuzes maakt. Zo laat kunst je opnieuw nadenken over dingen die je als vanzelfsprekend ervaart.

Ik gebruik mijn creativiteit om bezinning te stimuleren en daardoor verandering tot stand te brengen. In de eerste plaats in mijn eigen denken en handelen. In mijn atelier faciliteer ik mezelf en anderen om creativiteit serieus te nemen en praktisch in te zetten.

rode driehoek.. Birgitta de Leeuw
….(06) 55 88 03 27
….birgitta@deslijpsteen.nl

…..icon_linkedin

We kunnen een probleem niet oplossen met de werkwijze die het heeft veroorzaakt. Albert Einstein