Selecteer een pagina

 

Kunst biedt geen nieuwe wegen, maar andere ogen

“We leven in een wereld vol urgente problemen: klimaatsverandering, terrorisme en armoede zijn er maar een paar van. Die gaan we niet oplossen met spierkracht. Zulke obstakels kunnen we alleen met onze hersens overwinnen – door te denken zoals kunstenaars en ons niet te gedragen als dieren. En kunstenaar zijn we allemaal. Maar daar moeten we dan wel in geloven.” Will Gompertz

Creativiteit, de sleutel tot verandering

Ik ben geen kunstenaar die dingen maakt waarvan mensen zeggen: “oh wat mooi”. Ik kan helaas niet goed tekenen of schilderen. Maar ik ben wel creatief. En is dat niet waar kunst werkelijk om gaat? Kunst laat je opnieuw nadenken over dingen die je als vanzelfsprekend ervaart. En een kunstenaar krijgt dat alleen voor elkaar door haar creativiteit in te zetten.

Ik gebruik mijn creativiteit om verandering tot stand te brengen. In de eerste plaats in mijn eigen denken en handelen. In mijn atelier faciliteer ik mezelf en anderen om creativiteit serieus te nemen en verder te ontwikkelen. Daarnaast ontwerp ik o.a. installaties, waarmee ik de toeschouwer verleid in beweging te komen en deel te worden van het kunstwerk. In organisaties met lef daag ik op deze wijze medewerkers uit niet te praten over de verandering, maar het te ervaren. Een aantal voorbeelden vind je via de links hiernaast.

rode driehoek.. Birgitta de Leeuw
….(06) 55 88 03 27
….birgitta@deslijpsteen.nl

…..icon_linkedin

We kunnen een probleem niet oplossen met de werkwijze die het heeft veroorzaakt. Albert Einstein